Pagini

22 decembrie 2009

Lor nu le este foame doar de sarbatori...

De ce trebuie sa fim mai buni, mai darnici, mai iubitori, mai intelegatori, mai... , mai... , mai... etc doar in aceasta perioada a anului? De ce aceste idei circula peste tot doar in... Decembrie? Comunitatea nu are nevoie de noi decat de sarbatori? Sunt cumva lipsurile acestei lumi mai mari acum?

Copiii orfani sunt orfani si in Mai si in Iunie si in Noiembrie... Lor nu le este foame doar de sarbatori...
Batranii sunt in camine si vara si toamna si iarna... Boala nu trece o data cu sarbatorile... doar oamenii vin si pleaca.

Un cadou, o vorba frumosa, o imbratisare, o donatie... sunt cateva exemple de gesturi care daca vin doar acum... nu fac decat sa constientizeze necesitatea/lipsa/durerea si mai mult, iarasi golul din sufletul celui in nevoie devine si mai mare.

Cum toti ne facem planuri pentru noul an...  frumos si... de datoria fiecaruia dintre noi este sa punem acolo in lista si ajutorul care sa-l oferim celor care au nevoie atat din jurul nostru, din comunitate, chiar din lume dupa posibilitati.

La mine e primul lucru pe lista :)

Daca aveti nevoie de idei, de cum ati putea face asta, aveti o lista de la Google aici: http://www.google.com/advertising/holiday2009/

Un comentariu:

  1. Am auzit multa lume spunand asta si este adevarat, ciudat insa majoritatea erau din categoria celor care nu faceau nici macar atat :)) Stiu sigur ca nu e cazul tau :) Trebuie sa fim oameni cu cei din jur tot anul, nu doar de Craciun. Pe de alta parte, este un inceput bun pentru cei care nu s-au interesat pana la acel moment decat de ei insisi. Este macar un prim pas, dar care poate deveni un obicei bun :)

    RăspundețiȘtergere